torstai 22. toukokuuta 2014

06.01.2014 ENSIMMÄINEN ARKIPÄIVÄ NEW YORKISSA

Eilisen traumaattisen kauppareissun jäljiltä oli onneksi silti jäänyt aamupalatarvikkeita, sillä mut herätettiin taas aikasin että nyt lähetään pian. Tuntuu edelleen hiukka hömpältä kun on näin kaukana kotoa ja kello eri aikaa kännykässä ja tietokoneella. Kaikki on jotenkin epätodellista.Heti aamusta lähin sitten Brittanyn mukaan kaupungille. Se on opiskellu fashion designia ja tarvi kankaita uuden koulun pääsykokeisiin. Me astuttiin ison palatsin ovesta sisään, käveltiin punaista mattoa pitkin hisseille, joissa oli hienosti pukeutunut hissimies valmiina saattamaan meidät yläkertaan. Itse ei tarvinnut nappiakaan painaa, vaan kertoa minne haluaa mennä. 

                                                                     Mood Fabrics.....Seuraavan palatsin nimi oli B&J

 


Tääkin kukkakangas näyttää jo valmiilta mekolta


Ja viimesestä paikasta NYC Elegant Fabrics ei ole kuvia, mutta paljon vaihtoehtoja sielläkin, joskin hieman tavallisempia kuin näissä kahdessa ensimmäisessä
Brittany

Jokasesta kankaasta sai näytepalan ilmaiseksi jos halusi. Liikkeestä riippuen se leikattiin sun puolesta, joissain paikoissa leikattiin itse ja joissain paikoissa niitä oli kangasrullien päädyssä vinopino, josta sai ottaa. Itsehän innostuin niitä keräilemään askarteluun :D
Kangasreissun jälkeen Britt lähti työpaikkaansa (ravintola Babbo) kohti ja se ehdotti mulle loppupäivän ohjelman, jota noudatin koska en mä tiennyt mitä mä olisin halunnut nähdä ja missä järjestyksessä, kun tiedossa olisi 9kk täällä!

Mä otin metron Central Parkia kohti ja miten uskomattoman vaikeeta oli kun nousi tunnelista ylös niin löytää koko puiston nurkka kun suuntavaisto ihan sekasin. Kännykkä karttoineen ja navigaattoreineen pelasti asian ja löysin perille. Tarkoituksena oli suunnistaa puiston läpi itäiselle puolelle (1,7mailia).
Heti ensimmäisenä tuli vastaan vossikkavaunu, jonka nähdessäni olin ihan järjettömän innoissani! Tuli niin mieleen eräskin Sinkkuelämää jakso =)

Minäkin tahdon vossikka-ajelulle, kun on joku jonka kanssa mennä <3

Vastaan tuli paljon lenkkeilijöitä, pyörätakseja ja vossikoita. Talvellakin ihan nätti paikka, vaikka hitusen karu mutta kesällä on kuulemma paljon ihmisiä piknikillä kun ruohoaukeat avataan!

 

Tuli todettua lenkin aikana että ei se Central Park siinä turisti kartalla turhaan puoli aukeamaa peittäny. Olihan siinä nähtävää, vaikka vaan puolesta välistä poikkasin toiselle reunalle. Kesällä on varmaan vähän hiukan mukavampi nähtävyys ja katusoittajatkin ryömivät metrotunneleistaan auringon alle peittämään liikenteen meteliä.Kuva länsipuolelta itäiselle puolelle

Magee paikka kuvata elokuvaa
                         


Romeo & Julia

Varmaan ainoa tyhjä paikka Manhattanilla


Central Parkin itäinen puoli

Sainpas vain taitettua muutaman mailin kohti Metropolitan Museum Of Art:ia. Onneksi kämppikseni kertoi etukäteen museon sisäänpääsypolitiikasta, että museoon ei varsinaisesti maksa mitään ellei kävele tiskille, johon yleensä turistit erehtyvät ja täten tietämättään lahjoittavat rahaa museolle. Ei ollenkaan huono juttu museon ylläpitämiseen, mutta jos yhtään rahaton on niin voi vain todeta etten halua lahjoittaa tänään.

Museon oli ihan järjettömän kokoinen! Olin sen verran myöhään liikenteessä etten ehtinyt muutamaa tuntia kauempaa olemaan ja paljon jäi siis näkemättä, mutta mikäs siinä kun aikaa on jatkossakin ja sisäänpääsy ilmainen.

Sisäänkäynti

Museo oli niin iso ja joka puolella portaat tai oviaukko uuteen paikkaan, eli en todellisuudessa edes tiennyt missä ois ollut ne paikat jotka halusin nähdä. Ovelta kyllä kartan, mutta oikean paikan löytämiseen meni pieni tovi, niin että päätin vain aloittaa alakerrasta ja edetä huone ja kerros kerrallaan. Tietysti kun aika oli rajallinen en ehtinyt alakertaakaan kokonaan kiertämään, vaikka en ole mikään museoissa kauaa ihmettelevää tyyppiä. 


Sitä myöten tietysti aikaa jäi MET-shopiin! Siellä oli paljon edellisvuoden tavaroita alennuksessa sekä kuluvan vuoden kalentereita, koska vuosihan oli jo huimasti kuudetta päivää menossa. Mukaan tarttui siis ainakin New York 2014 taskukalenteri lähinnä koulu- ja kuvausaikatauluja varten, alkuperäishinta $13,45. Ei siis muutoin mitenkään halpa kauppa.


Tää oli vaan niiiiiiin kaunis!


Siellä oli joulu vielä...Museon kuulutus huuteli jo viimeisiään ja siinä ihmisvirrassa painuin muiden mukana pihalle. Päädyin tällä kertaa pääovien kautta kulkemaan, ulkona oli jo pimeä, mutta uskomaton valaistus kaikkialla. Ei mitään hajua mihin suuntaan pitäis mennä, joten avasin kartan ja ainoa minkä tiesin oli että puisto jäisi museon kanssa oikealle puolelle kun lähden kävelemään ja että metro sisäänmenon pitäis löytyä vähän ennen suorakulmaisen puistoalueen loppua. 

Eipä sillä, että olisin välittänyt kiiruhtaa, kun  oli niin paljon kaunista nähtävää ja kuvattavaa. Se paikka näytti tähtitaivaalta ja mua niin harmitti ettei ollut ketään kenen kanssa sitä jakaa. Ympärillä olevia ihmisiä ei suoraan sanoen kiinnostanut ja ainoa, johon oikeastaan edes kiinnitin huomiota oli jokainen pimeä nurkka, josta voisi hypätä joku niskaan. 

Suhteellisen hiljaista kuitenkin oli ja tuntu, että loputtomiin sai kävellä ennen kuin se risteys, jossa myös puiston nurkka loppuu tuli. Olin siis kävellyt ohi. Kävelin takaisin jonkin matkaa ja joka suuntaan kuikuilin, en viittinyt poiketa tieltä puiden sekaan sen syvemmin, kun pelkäsin. Katoin vaivihkaa karttaa äkkiä, mutta en vaan löytänyt. Jatkoin vaan kävellen niin kauan että tuli joku metropysäkki vastaan. Jäisenä tepastelin metrotunneliin. Metrojen vaihtaminen jo tässä vaiheessa oli yllättävän helppoa, kun joka puolella siihen on iso kartta ja kaikki on selkeetä. Kello oli vasta seitsemän tietämillä, joten en halunnut asunnollekaan vielä mennä. Päätin matkata SoHoon, sillä se oli ainoa paikka jonne osasin jo mennä ja halusin päästä käymään Victoria´s Secretillä, kun sen olin sattumalta aiemmin löytänyt!


Alennusmyynnit sielläkin! Ostin alusvaatteen $3,99 ja Love Rocks -hajuveden $8. (Tässä vaiheessa täytynee mainita, että jos oisin turistimatkalla olisin ostanut jo vaikka mitä, mutta opiskelut edessä niin yritin kovasti kalastella vain alennustuotteita ja niitäkin kohtuudella.)

Niin kuin näiden päivien päivityksetkin on pitkiä, niin kuvittele miltä päivä New Yorkissa tuntuu! Ikuisuudelta ja ihan hyvässä hengessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti