sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

05.01.2014 ENSIMMÄINEN PÄIVÄ YKSIN NEW YORKISSA

Lähdin kämppikseni, Brittanyn, kanssa samaa matkaa metrolla kaupunkiin. Noustiin Bryant Park pysäkillä pois ja sieltä avautui näkymä ohimenneestä joulusta.

 Sain ensimmäisen kuvan pilvenpiirtäjistäkin! Enkä edes tiedä onko nämä varsinaisia pilvenpiirtäjiä, mutta suomalaiselle mikä tahansa rakennus, jossa on yli 20 kerrosta on pilvenpiirtäjä =D


Moni ehkä tietää millainen kuva mulla New Yorkista oli ennen kuin lähdin. Pakko myöntää, että vaikka se kaunis olikin taksin ikkunasta hämärällä, kun kaikki valot loisti kuin pienet tähdet, niin päivänvalossa tammikuun alkupuolella se kaupunki oli niin likainen ja ruma. Suomessa kun on lunta, se on yleensä puhdasta ja sen päällä kävellään. Täällä lunta oli teiden reunoilla vähän, mutta jalkakäytävillä se lumi oli muuttunut ruskeaksi sohjoksi, jonka päällä ihmiset kilpaa liukasteli. Piti kävellä jalkakäytävän talojen puoleisella reunalla, ettei ohimenevä bussi heitä kaikkia kuravesiä niskaan. Kaksi hyppyä per tienylitys ettei mokkanahkaiset talvikengät ui siinä paskassa. Britt käveli niin vauhdilla etten mä ehtiny katella mitään muuta kuin sen mihin mä astun. 


Mentiin lounaalle Dean & Delucaan. Se on take away ruokakauppa, konditoria-kahvila ja keittiötarvikemyymälä samassa. Siellä voi syödä paikan päälläkin mutta seisaaltaan ikkunalaudan luona. Ja niille, jotka kyselevät missä on paikkoja, joista saa muutakin kuin huonolaatuista rasvaruokaa niin tämä on yksi niistä. 

DEAN&DELUCA






Pääsin myös ensimmäiselle shoppailukierrokselle Sohoon!

TOPSHOP





Sitten mä jäin yksin. Britt lähti töihin ja mä jäin kaupungille. Ei mitään hajua minne pitäis mennä ja minne edes halusin. Ainoa mitä se sanoi, etten saa pysähtyä kadulle lukemaan karttaa enkä näyttää eksyneeltä. "Piiloudu massaan ja näytä että kuulut sinne, sillon sua ei vie kukaan."

Lähdin sitten sen työpaikan, lähimpänä olevaan puistoon ja sain heti kaverin:


ja kohtalontovereita:


WASHINGTON SQUARE PARK






SOHO

Palasin Sohoon, kun halusin nähdä enemmän ja tutustua paikkoihin. Siis minkä takia nyt sinne yleensä mennään:




Hiukka rakeinen kuva, mutta lähinnä paikantaakseni, minne tulla seuraavana päivänä kun ei ole niin myöhä!!



Keskellä talvea hedelmäkoju =D Ei ihan perisuomalainen näky tämä.

Alkoi olla niin pimeää, että päätin lähteä kotiin päin ruokaostoksille. Päädyin naapurimarkettiin FOOD BAZAAR SUPERMARKETiin. Ihastelin, kun hedelmähyllyillä oli iso valikoima rasioita täynnä valmiiksi pilkottuja hedelmiä niin halvalla. Kanaa lähdin metsästämään ja sain pienen sydänkohtauksen kun kävelin lihaosastolla...




Ei enää ikinä. I-k-i-n-ä!



PÄIVÄN SALDO: 72 KUVAA




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti